Podsumowanie realizacji Programu - Podprogram 2019

 

logo.jpglogo4.jpglogo3.png

 logo2.jpg

 

 

 

Podsumowanie realizacji PO Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Kobylnicy przy współpracy Bankiem Żywności w Słupsku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
    Celem Programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Gminy Kobylnica pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie luty 2020 – czerwiec 2020. Z uwagi na występowanie na terenie kraju wirusa CIVID-19 wydawanie produktów żywnościowych odbywało się zgodnie z ustalonym wcześniej harmonogramem, oraz z zachowaniem zaleconych środków bezpieczeństwa sanitarnego, w związku z czym Program został pomyślnie zrealizowany.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 587 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Kobylnica. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 24,03701 ton żywności;
    • 2513 paczek żywnościowych.
  4. W ramach Podprogramu 2019 osoby korzystające z pomocy żywnościowej uczestniczyły również w warsztatach edukacyjnych w ramach działań towarzyszących.

 


Drukuj