Podsumowanie realizacji Programu - Podprogram 2020

 

logo.jpglogo4.jpglogo3.png

 logo2.jpg

 

 

 

Podsumowanie realizacji PO Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Kobylnicy przy współpracy Bankiem Żywności w Słupsku realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
    Celem Programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Gminy Kobylnica pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie luty 2021 – październik 2021. Z uwagi na występowanie na terenie kraju wirusa CIVID-19 wydawanie produktów żywnościowych odbywało się zgodnie z ustalonym wcześniej harmonogramem, oraz z zachowaniem zaleconych środków bezpieczeństwa sanitarnego, w związku z czym Program został pomyślnie zrealizowany.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, mus jabłkowy);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane, płatki owsiane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa i wieprzowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (fasolka po bretońsku)
    • kawa zbożowa rozpuszczalna
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 607 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Kobylnica. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 26,900 ton żywności;
    • 3000 paczek żywnościowych.
  4. W ramach Podprogramu 2020 osoby korzystające z pomocy żywnościowej uczestniczyły również w warsztatach edukacyjnych w ramach działań towarzyszących.

 


Drukuj